Vloerverwijdering uit besteden of zelf aan de slag?

Moet uw vloer eruit? Bijvoorbeeld omdat u gaat verhuizen of gewoonweg omdat uw vloer aan vervanging toe is? U heeft dan de keuze om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar u kunt de taak ook uitbesteden aan professionals. Wij van JongDijk leggen graag aan u uit wat de voor- en nadelen zijn van het uitbesteden van vloerverwijdering.

Soorten vloeren

Het verwijderen van vloeren kan op veel manieren worden uitgevoerd. Niet zo gek, gezien de vloersoorten allen op een andere manier zijn gelegd. Elke vloertype vraagt dan ook om een andere werkwijze en andere apparatuur.

Het demonteren van een laminaatvloer kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk zelf uitvoeren, maar heeft u te maken met een cementdekvloer, dan bent u al een stuk verder van huis. Ook als u een gelijmde vloer heeft kunnen er risico’s optreden bij de verwijdering hiervan. De kans op schade aan de ondervloer is namelijk zeer groot. Doe daarom altijd onderzoek of voor uw volgende vloer een ondervloer nodig is.

We kunnen dus stellen dat de vloersoort en de (eventuele) ondervloer veel invloed hebben op de vloerverwijdering. Daarnaast kan de demontage van elk type vloer verschillende risico’s met zich meebrengen wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd. De juiste kennis en materieel is dan ook een vereiste om met zorg een vloer te verwijderen, zonder schade aan de ondervloer toe te brengen.

Aandachtspunten bij het verwijderen van vloeren

Veel vloersoorten kunt u zelf verwijderen. Hier zitten wel een aantal haken en ogen aan. Vloerbedekking, parket, en zeil kunnen bijvoorbeeld vastgelijmd zitten aan de ondervloer. Hierdoor zijn ze vrij lastig zonder beschadigingen te verwijderen. Daarom wordt er vaak gekozen om een deskundig bedrijf in te schakelen. Zeker als u te maken heeft met betonvloeren, pvc vloeren of cementdekvloeren kunt u deze het beste door ervaren specialisten laten demonteren.

Om de lijm te verwijderen en zo de vloer los te krijgen, moeten er diverse methodes worden toegepast. Gaat u zelf aan de slag, dan kunt u gebruikmaken van afbijtmiddelen waarmee u de lijm kunt losweken. Deze afbijtmiddelen zijn echter erg agressief en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zorg er daarom altijd voor dat u in een goed geventileerde ruimte werkt en dat u beschermingsmiddelen draagt, zoals handschoenen en een mondkapje.

Vloeren verwijderen

Vloerverwijdering uitbesteden

Beschikt u over de juiste apparatuur, dan kunt u voortvarend aan de slag met het demonteren van uw vloer. Toch kan er ook een last van uw schouders vallen wanneer u besluit om de verwijderen uit te besteden aan een daarin gespecialiseerd bedrijf. Gecertificeerde bedrijven hebben altijd het juiste materiaal bij de hand en zijn op de hoogte van de laatste technieken wat betreft vloerverwijdering. Op deze manier wordt uw vloer moeiteloos verwijderd, zonder dat u daar omkijk naar heeft. 

Vloerverwijdering door JongDijk

Ziet u het niet zitten om zelf uw vloer eruit te halen? JongDijk is dé expert in het verwijderen van diverse soorten vloeren. Wij hebben alle kennis en apparatuur in huis om uw vloer eenvoudig te verwijderen. Vaak dit we dit al binnen een dag! Heeft u vragen over vloerverwijdering of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact op met ons en wij helpen u graag verder.

Menu