Verwijderen Chroom-6

Het verwijderen van Chroom-6

Zoals u waarschijnlijk al weet, kunnen bepaalde stoffen schadelijk zijn voor uw gezondheid wanneer u hieraan wordt blootgesteld. Een bekend voorbeeld hiervan is asbest. Ook de stof Chroom-6 kan schadelijk zijn. Laat daarom Chroom-6 verwijderen door het team van JongDijk. JongDijk is specialist in het verwijderen van deze gevaarlijke stof. Wilt u weten of u te maken heeft met Chroom-6? Neem dan contact op met onze professionals om dit te laten onderzoeken én eventueel te verwijderen!

Wilt u weten wat de kosten zijn voor de verwijdering van Chroom-6?

Vul dan vrijblijvend ons online offerteformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een stof wat vroeger vaak werd verwerkt in verf. De stof heeft namelijk een roestwerende werking, wat het interessant maakte om te gebruiken. Het werd daarom veelal verwerkt in de infrastructuur, industrie en in de luchtvaart als primer/coating. Dit zijn enkele voorbeelden waar u nu nog Chrome-6 kunt aantreffen:

 • Kozijnen;
 • Bruggen en hekwerken;
 • Installaties (denk aan radiatoren en luchtkanalen);
 • Vaar- en voertuigen;
 • Hoogspanningsmasten;
 • Kunstwerken (ook in tunnels en viaducten).

In de loop der jaren is men steeds meer te weten gekomen over de stof Chroom-6. Zo blijkt dat de stof schadelijk is voor de gezondheid. Niet alleen is de stof kankerverwekkend, ook kan het erge gevolgen hebben op de voortplanting. Het is dan ook zeer van belang dat Chroom-6 vakkundig wordt verwijderd zodra het is aangetroffen. Bij JongDijk hebben we ons verdiept in het verwijderen van de stof en weten dan ook precies hoe we hiermee om moeten gaan en dit moeten afvoeren. Voor meer informatie over Chroom-6 kunt u de website van het RIVM raadplegen.

Chroom-6 laten saneren

Doordat Chroom-6 een gevaar kan zijn voor uw gezondheid, is het belangrijk dat deze stof op een zeer deskundige en zorgvuldige manier wordt verwijderd. Zodra er is vastgesteld dat Chroom-6 in de verflaag zit, wordt er een plan van aanpak opgesteld. Ons professionele team komt vervolgens ter plaatse om de oppervlaktes van Chroom-6 te ontzien. Hebben we de stof verwijderd, dan lopen we altijd even na of er nog sporen aanwezig zijn. Een project wordt enkel en alleen afgerond wanneer de stof in zijn geheel in verwijderd.

verwijderen chroom-6

Veiligheid voorop

Uiteraard gaat bij het verwijderen van Chroom-6 veiligheid boven alles. Deze veiligheid waarborgen we zowel voor u als uw omgeving. We werken dan ook volledig volgens specifieke veiligheidsvoorschriften. In de praktijk betekent dit dat wij, zeker in situaties waar we binnen werken, beschermde en luchtdichte kleding dragen. Bovendien zorgen onze materialen dat de Chroom-6 direct wordt afgezogen, waardoor het niet in de open lucht terecht komt. Werken we in de buitenlucht, dan passen wij ons materiaal daarop aan, waardoor het niet schadelijk is voor het milieu.

Onze diensten

JongDijk Dienstverleners is een veelvuldig bedrijf die niet houd van stilzitten. Daarom zijn we niet alleen expert in het verwijderen van chroom-6, ook zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van verschillende soorten vloeren. Denk bijvoorbeeld aan plavuizen, betonvloeren en pvc. Gaat u binnenkort verhuizen? Ook dan kunnen de medewerkers van JongDijk u van dienst zijn door uw woning of pand vakkundig te ontruimen. Bij verhuizingen  komen ook veel interieurdemontages kijken. Onze medewerker demonteren met gemak uw zwaarste interieur stukken. Hoe kan JongDijk u van dienst zijn?

Hoe voorkom je blootstelling aan Chroom-6?

 • Ga niet aan de slag met verf waar Chroom-6 in verwerkt zit.
 • Zagen, lassen, schuren, slijpen of verbranden van roestvrijstaal of andere chloorhoudende metalen of objecten met Chroom-6 houdende verf, zijn taken die u beter vermijden. 
 • Kom niet in contact met geconserveerd hout.
 • Ga niet onbeschermd werken met cement (vooral in natte toestand).
 • Tijdens het verwerken van leer kunnen er ook deeltjes chrome-6 loslaten, doe dit dan ook niet zonder bescherming. 

De meeste mensen komen in contact met chrome-6 door hun beroep. U kunt binnen enkele weken ziek worden of pas na een aantal jaar. Ervaart u klachten? Neem dan contact op met uw huisarts en neem deze brochure mee. 

Meer weten over Chroom-6?

Denkt u te maken te hebben met Chroom-6 of heeft u deze stof aangetroffen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en/of neem contact op met één van onze professionals. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of hoe u Chroom-6 kunt herkennen? Ook dan staat ons team voor u klaar! Vul ons contactformulier in of bel naar 085 – 0470 470.

Waarom kiezen voor JongDijk?

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Circulaire werkwijze

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Scherpe tarieven

Offerte aanvragen voor het verwijderen van Chroom-6

 • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Menu