Chroom-6 verwijderen

Verwijderen van Chroom-6

Bepaalde stoffen zijn schadelijk voor uw gezondheid wanneer u hieraan wordt blootgesteld. Evenals de bekende stof asbest, is Chroom-6 ook zo’n gevaarlijke stof die na blootstelling op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Het is dan ook een verstandige keuze om Chroom-6 te laten verwijderen door een professional. JongDijk is gespecialiseerd in de sanering van deze gevaarlijke stof. Neem contact op door te bellen naar 085 – 04 70 470 om de aanwezigheid van Chroom-6 te onderzoeken en zo nodig te laten verwijderen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van Chroom-6?

Vul dan geheel vrijblijvend ons online offerteformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een vorm van Chroom die alleen als verbinding voortkomt, veelal in combinatie met zuurstof al chromaat en dichromaat. Chroom-6 verbindingen waar een tijdlang populair bij het maken van onder meer kleurstoffen, pigmeneten en verf. Deze scheikundige verbinding voorkomt dat hout gaat rotten of ijzer gaat roesten. Het was daarom zeer nuttig om toe te passen bij treinen, militair materieel, in de industrie, staalconstructies en hekwerken.

Zodra objecten waarin Chroom-6 zit worden bewerkt, door bijvoorbeeld schuren, gritstralen, verzagen etc., dan kunnen de verbindingen weer vrijkomen en op dat moment is het zeer giftig voor zowel mensen als dieren. Het is daarom van belang dat Chroom-6 op de juiste manier wordt verwijderd. Meer informatie over deze stof kunt u vinden op de website van het RIVM.

Chroom-6 sanering

Voor een langere tijd waren de gezondheidsrisico’s van Chroom-6 onbekend of werden minder serieus genomen. En dat terwijl de gevolgen behoorlijk ernstig kunnen zijn, zoals kanker, een auto-immuunziekte of verandering van het genetisch materiaal. Het is dan ook belangrijk dat de Chroom-6 op een deskundige en zorgvuldige wijze wordt gesaneerd.

Nadat we de stof hebben vastgesteld, maken we een plan van aanpak. Wij komen bij u ter plaatse om de oppervlaktes te ontzien van de gevaarlijke stof. Na verwijdering controleren wij altijd of er nog sporen te vinden zijn van de stof. Wij ronden het project enkel af wanneer de stof volledig is verwijderd.

Chroom 6 laten saneren door de professionals van JongDijk Dienstverleners

Hoe voorkom je blootstelling aan Chroom-6?

 • Ga niet aan de slag met verf waar Chroom-6 in verwerkt zit.
 • Zagen, lassen, schuren, slijpen of verbranden van roestvrijstaal of andere chloorhoudende metalen of objecten met Chroom-6 houdende verf, zijn taken die u beter vermijden. 
 • Kom niet in contact met geconserveerd hout.
 • Ga niet onbeschermd werken met cement (vooral in natte toestand).
 • Tijdens het verwerken van leer kunnen er ook deeltjes Chroom-6 loslaten, doe dit dan ook niet zonder bescherming. 

Gezondheidsrisico’s Chroom-6

Na diverse onderzoeken is inmiddels bekend dat blootstelling aan Chroom-6 onder meer longkanker veroorzaakt. Deze gevaarlijke stof staat erom bekend het DNA aan te tasten, waardoor tumoren ontstaan. Chroom-6 kan via drie manieren in het lichaam komen, namelijk via de huid, door het inademen van de stof en door het inslikken hiervan. Evenals bij asbest, wordt deze stof pas gevaarlijk op het moment dat de Chroom-6 houdende materialen worden bewerkt. Het is dus van groot belang de daarvoor bestemde veiligheidsnormen in acht te nemen bij de verwijdering hiervan.

Chroom-6 kun je nu ook nog op veel plekken aantreffen. Dit zijn een aantal voorbeelden:

 • Kozijnen
 • Bruggen en hekwerken
 • Installaties
 • Vaar- en voertuigen
 • Hoogspanningsmasten
 • Kunstwerken (ook tunnels en viaducten)

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Circulaire werkwijze

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Scherpe tarieven

Veiligheid staat voorop

Bij het verwijderen van Chroom-6 staat veiligheid voorop. Deze veiligheid wordt gewaarborgd voor u en uw omgeving. Wij werken met veiligheidsvoorschriften waaraan onze werknemers zich houden. In de praktijk houdt dit in dat wij in binnen situaties werken met beschermde, luchtdichte kleding. Ook onze materialen zorgen ervoor dat de stof gelijk wordt afgezogen in plaats van dat het in de open lucht komt. Bij situaties die buiten plaatsvinden maken wij gebruik van ander materiaal wat effectief is en niet schadelijk voor het milieu.

asbestverwijdering

Onze diensten

Naast het verwijderen van chroom-6, is JongDijk Dienstverleners ook gespecialiseerd in vele andere diensten. Zo zijn we expert in het verwijderen van verschillende type vloeren. Van plavuizen tot betonvloeren en pvc. Gaat u binnenkort verhuizen? Ook dan kunnen de medewerkers van JongDijk u van dienst zijn door uw woning of pand vakkundig te ontruimen. Bij verhuizingen komen ook veel interieurdemotages kijken. Wij van JongDijk kunnen de meest zware interieur stukken demonteren. Welke klus kunnen we voor u klaren? 

Vrijblijvende offerte of meer informatie?

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het verwijderen van Chroom-6? Neem contact op met een van onze specialisten. Wilt u liever meer informatie winnen over het onderwerp of hoe er geconstateerd kan worden dat er daadwerkelijk Chroom-6 in de verflaag zit? Ook dan staan onze specialisten voor u klaar.

Offerte aanvragen

 • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Menu