Laminaat verwijderen

Een laminaatvloer verwijderen

Hoe moet je laminaat verwijderen? Dit is een veel voorkomende vraag. Als deskundige geven wij u graag wat handige tips, zodat u uw laminaatvloer kunt verwijderen. Al raden wij het uiteraard aan om uw vloer te laten verwijderen door een specialist. Zo voorkomt u mogelijker ergernis. Het team van JongDijk is gespecialiseerd in het verwijderen van hardnekkige typen vloeren. 

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van laminaat?

Vul dan geheel vrijblijvend ons online offerteformulier in. U ontvangt binnen 24 uur een scherpe offerte.

Zelf een laminaatvloer verwijderen

Een laminaatvloer lijkt zo praktisch voordelig en mooi. Maar er zitten ook een aantal nadelen aan het hebben van een laminaatvloer. Zo kunt u eenvoudig krassen, vlekken en vochtplekken krijgen in uw laminaat. Het verwijderen van een laminaatvloer kan zeker een uitdaging zijn. Zeker wanneer er lijm is gebruikt voor het monteren van de vloer. Wij geven u dan ook wat tips mee, zodat u zelfstandig uw laminaatvloer kunt verwijderen.

Tips om zelfstandig laminaat te verwijderen

  • Bekijk van tevoren wat voor type laminaat u heeft liggen. Zo moet u het ene type laminaat omhoog wippen, en heeft het andere type een klikverbinding.
  • Zorg ervoor dat uw ruimte helemaal leeg staat en vrij is van plinten. Hou ook rekening met eventuele snoeren of leidingen die in de vloer zijn weggewerkt.
  • Begin aan de zijkant van de vloer, en ga door met verwijderen totdat je bij de andere kant bent aangekomen. Het loshalen van de eerste plank kan een uitdaging zijn. Als deze is verwijderd, wordt de klus wat makkelijker.
  • Wanneer u ervoor kiest om het laminaat nog een keer te gebruiken, gebruik dan geen beitel, hamer, schroevendraaier of soortgelijk gereedschap. Bedenk ook dat u aan de uiteinden van uw laminaat eventuele zaagsporen kunt zien van een hand- of decoupeerzaag. Bij het hergebruik van laminaat krijgt u ook te maken met zaagverlies.
  • Als u waterschade heeft opgelopen, haal dan ook de ondervloer eruit. Deze is dan vaak ook aangetast door het water. Het is belangrijk dat de ondervloer kurkdroog is. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.

Verschillende type vloeren verwijderen

Wij van JongDijk zijn niet alleen gespecialiseerd in het verwijderen van laminaatvloeren. Wij hebben ook ruime ervaring met het demonteren van andere soorten vloeren. Het vakkundig verwijderen van een vloer is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet wanner u niet het juiste materiaal in huis hebt om dit te doen. Wij helpen u hier graag bij. Wij verwijderen cementdekvloeren en pvc tot aan parketvloeren. Heeft u vragen over het verwijderen van uw vloer, of bent u benieuwd naar de kosten voor het verwijderen hiervan? U kunt dan vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons team helpt u graag!

Laminaat verwijderen

Onze diensten

Naast het verwijderen van laminaat, zijn wij ook inzetbaar voor andere projecten. Zo hebben wij ons ook gespecialiseerd in het verwijderen van Chroom-6. Daarnaast kunt u ons inschakelen voor ontruimingen, interieurdemontages en gevelreinigingen. Waar kunnen wij u mee helpen?

Meer informatie?

Het team van JongDijk bestaat uit enthousiaste en vakkundige experts, die elke dag opnieuw klaarstaan om uw project tot een succes te maken. Zoekt u een bedrijf waaraan u met een gerust hart uw project uit handen kunt geven? Bij JongDijk bent u aan het juiste adres. Vraag vandaag nog vrijblijvend uw offerte aan!

Waarom kiezen voor JongDijk?

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Circulaire werkwijze

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Scherpe tarieven

Offerte aanvragen voor het verwijderen van vloerbedekking

Menu