Chroom-6 laten verwijderen

Veilig en vakkundig Chroom-6 laten
verwijderen

Wanneer u Chroom-6 heeft aangetroffen, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Wist u namelijk dat Chroom-6, net als asbest, bij blootstelling zeer schadelijk kan zijn voor uw gezondheid? Het team van JongDijk is gespecialiseerd in het verwijderen van deze gevaarlijke stof. Dus heeft u de stof aangetroffen in/rondom uw woning of bedrijfspand? Schakel dan de professional van JongDijk in. Twijfelt u of u te maken heeft met Chroom-6? Neem in dat geval contact met ons op, dan onderzoeken wij het voor u. Ook kunt u JongDijk direct inschakelen om chroom-6 te laten verwijderen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten verwijderen van Chroom-6?

Vul dan vrijblijvend ons online offerteformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

Wat is Chroom-6?

De stof Chroom-6 werd vroeger veelal verwerkt in verf. Het heeft namelijk een roestwerende werking. Hierdoor werd het zeer interessant om te gebruiken, bijvoorbeeld in de infrastructuur, industrie en in de luchtvaar als primer of coating. Het moge duidelijk zijn dat Chroom-6 op veel plekken verwerkt zitten. Dit zijn een aantal plekken waar u de stof nog meer kunt aantreffen:

 • Kozijnen
 • Bruggen en hekwerken
 • Installaties
 • Vaar- en voertuigen
 • Hoogspanningsmasten
 • Kunstwerken

Schadelijke gevolgen Chroom-6

Men is in de afgelopen jaren steeds meer te weten gekomen over Chroom-6. Zo blijkt dat de stof risico’s voor de gezondheid met zich mee kan brengen en kankerverwekkend is. We raden dan ook altijd aan om, wanneer Chroom-6 gesignaleerd is, dit op een vakkundig en veilige manier te laten verwijderen. JongDijk beschikt over de juiste materialen en beschermingsmiddelen om dit op een verantwoorde wijze te realiseren. We zijn niet voor niets Chroom-6 gecertificeerd. Wilt u meer informatie over deze stof, dan kunt u de website van het RIVM raadplegen.

verwijderen van chroom-6

Chroom-6 saneren

Aangezien Chroom-6 risico’s voor de gezondheid met zich mee kan brengen, is het van belang dat de stof zeer zorgvuldig wordt verwijderd. Zodra de aanwezigheid van Chroom-6 is geconstateerd, stellen wij een plan van aanpak op. Vervolgens komen we ter plaatse om de Chroom-6 oppervlaktes te ontzien van de gevaarlijke stof. Is de stof verwijderd, dan lopen we altijd na of er nog eventuele sporen aanwezig zijn. Wij ronden een project alleen af wanneer de stof daadwerkelijk in zijn geheel is verwijderd.

Veiligheid voorop

Veiligheid is voor JongDijk een belangrijk speerpunt. We vinden het dan ook zeer belangrijk om zowel voor u als uw omgeving de veiligheid te kunnen waarborgen. Dit doen we door te werken volgens specifieke veiligheidsvoorschriften. In de praktijk houdt dit in dat we op locaties die binnen zijn beschermde en luchtdichte kleding dragen. Bovendien zorgt ons materiaal ervoor dat de gevaarlijke stof direct wordt afgezogen. Zo kan het niet in de open lucht terecht komen. Wanneer we in de buitenlucht werken, passen wij ons materiaal hierop aan en kunnen we er zo voor zorgen dat het milieu niet wordt beschadigd.

Hoe voorkomt u blootstelling aan Chroom-6?

 • Ga niet aan de slag met verf waar Chroom-6 in verwerkt zit.
 • Zagen, lassen, schuren, slijpen of verbranden van roestvrijstaal of andere chloorhoudende metalen of objecten met Chroom-6 houdende verf, zijn taken die u beter vermijden. 
 • Kom niet in contact met geconserveerd hout.
 • Ga niet onbeschermd werken met cement (vooral in natte toestand).
 • Tijdens het verwerken van leer kunnen er ook deeltjes Chroom-6 loslaten, doe dit dan ook niet zonder bescherming. 

De meeste mensen komen in contact met Chroom-6 door hun beroep. U kunt binnen enkele weken ziek worden of pas na een aantal jaar. Ervaart u klachten? Neem dan contact op met uw huisarts en neem deze brochure mee.

Meer weten over Chroom-6?

Twijfelt u of u te maken heb t met Chroom-6 of heeft u deze gevaarlijke stof ergens aangetroffen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neemt contact op met onze professionals. Wij helpen u graag verder. Wilt u meer informatie over de stof of bent u benieuwd hoe u Chroom-6 kunt herkennen? Ook dan staan wij voor u klaar! Vul ons contactformulier in of bel naar 085 – 0470 470.

Onze diensten

Naast het verwijderen van Chroom-6, is JongDijk Dienstverleners ook gespecialiseerd in vele andere diensten. Zo zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van verschillende type vloeren. Denk bijvoorbeeld aan plavuizen, betonvloeren en cementdekvloeren. Bent u van plan om binnenkort te verhuizen en heeft u nog veel spullen die verwijderd moeten worden? Ook dan kunnen de medewerkers van JongDijk u van dienst zijn door uw woning of pand vakkundig te ontruimen. Bij verhuizingen komen ook veel interieurdemotages kijken. Wij van JongDijk kunnen de meest zware interieur stukken demonteren. Wat kan JongDijk voor u betekenen?

Waarom kiezen voor JongDijk?

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Circulaire werkwijze

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Scherpe tarieven

Offerte aanvragen voor het laten verwijderen van Chroom-6

 • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Menu