Chroom-6 Testkit

Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een soort metaal dat eerder veel werd verwerkt in verf. De reden daarvoor is dat Chroom-6 roestwerend is. Waardoor het interessant materiaal was om te gebruiken voor onder meer, treinen, militair materieel en de industrie. Vandaag de dag, vind je Chroom-6 terug in onder andere:

  • Kozijnen
  • Bruggen en hekwerken
  • Installaties (denk daarbij aan radiatoren en luchtkanalen)
  • Vaar- en voertuigen
  • Hoogspanningsmasten
  • Kunstwerken (ook tunnels en viaducten)

Met de afgelopen jaren is er steeds meer informatie verzameld over Chroom-6. Hieruit is gebleken dat de stof ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Chroom-6 is een gevaarlijke stof die de kans op kanker verhoogd, maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor o.a. de vruchtbaarheid. Het is daarom van belang om Chroom-6 zo snel mogelijk te laten verwijderen. Weet u niet zeker of u te maken heeft met deze gevaarlijke stof? Jongdijk is expert in het verwijderen van Chroom-6 en helpt u graag Chroom-6 te herkennen, bijvoorbeeld door middel van een chroom-6 testkit. Wilt u meer informatie over de stof Chroom 6, kijk dan bij het RIVM.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van Chroom-6?

Vul dan vrijblijvend het online offerteformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

Chroom-6 herkennen met testkit

Chroom-6 kan in veel producten verwerkt zitten. Denk aan hout, verf(lagen), cement, leer of tatoeage-inkt. De stof kan op een aantal manieren worden herkend. De meest voor de hand liggende optie om Chroom-6 aan te tonen, is het doen van een test. Met behulp van een speciale chroom-6 tekstkit wordt er bepaald of Chroom-6 aanwezig is in het object. Dit is echter niet een betrouwbare optie, aangezien er vals-positieve resultaten kunnen ontstaan. Mocht de test duiden op de aanwezigheid van Chroom-6, raad JongDijk een extra analyse aan door een erkend laboratorium.

Een andere optie naast de chroom-6 testkit om de aanwezigheid van de stof te controleren, is XRF-handheld. Hierbij wordt het object door een röntgenapparaat gehaald. Deze manier van testen is zeer nauwkeurig. Helaas zijn ook hier kanttekeningen aan verbonden. Zo meet het apparaat alle chroomverbindingen, waardoor er geen onderscheid kan worden gemaakt tussen schadelijke en onschadelijke Chroom-6 vormen.

Een erkend laboratorium kan altijd uitsluitsel geven door monsters te nemen en deze uitvoerig te testen. Wilt u zeker zijn van een Chroom-6 vrije omgeving? JongDijk komt graag langs om uw woning, pand of object te controleren.

Het verwijderen van Chroom-6

Is Chroom-6 ontdekt in uw woning of pand? Dan is het van belang om de stof zo snel mogelijk te laten verwijderen. Met de nadruk op ‘laten verwijderen’, want werken met Chroom-6 is niet zonder risico’s. Het is dan ook verstandig om hiervoor een gecertificeerd bedrijf in te schakelen. JongDijk werkt op een vakkundige en bovenal veilige manier.

Zodra de aanwezigheid van Chroom-6 is aangetoond, maken we een plan van aanpak. Vervolgens komt ons team ter plaatse om de desbetreffende oppervlaktes te ontzien van deze gevaarlijke stof. Na het saneren van Chroom-6 doen we een extra nacontrole, zodat we zeker weten dat alle sporen verwijderd zijn.

Veiligheid staat voorop

Bij het verwijderen van Chroom-6 staat veilig werken centraal. We vinden het dan ook belangrijk om de veiligheid te waarborgen voor u en uw omgeving. Ons team is op de hoogte van alle specifieke veiligheidsvoorschriften. Om lichamelijke blootstelling te voorkomen, werken wij bij binnenprojecten met beschermende, luchtdichte kleding. Ook maken we gebruik van speciale materialen, waardoor de stof direct wordt opgezogen en geen kans krijgt om in de open lucht te komen. Ook bij buitensaneringen maken we gebruik van diverse materialen om geen schade aan het milieu toe te brengen.

Onze diensten

JongDijk Dienstverleners is niet alleen inzetbaar voor het verwijderen van Chroom-6, maar u kunt ons ook inschakelen voor andere klussen. Zo zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van verschillende typen vloeren. Denk aan vloeren die lastig zelf te verwijderen zijn zoals, plavuizen, cementdekvloeren en pvc. Ook als u gaat verhuizen kan JongDijk u van dienst zijn. Ons team kan snel en veilig uw gehele woning of pand ontruimen. Daarbij kunnen we uw meest zware interieur stukken demonteren. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Meer informatie of vrijblijvende offerte?

Zoekt u een bedrijf om uw pand te controleren op Chroom-6 of wilt u de stof laten verwijderen? JongDijk staat klaar om u te helpen. Ook voor meer informatie over hoe u Chroom-6 kunt herkennen kunt u contact met ons opnemen. Vul vraag vragen ons contactformulier in of bel naar 085 – 0470 470.

ontruiming woning

Waarom kiezen voor JongDijk?

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Circulaire werkwijze

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Scherpe tarieven

Offerte aanvragen voor het verwijderen van Chroom-6

  • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Menu