Hoe moet ik vloerbedekking van de trap verwijderen?

Zorgvuldig vloerbedekking van de trap verwijderen

Soms zijn het de kleine klusjes die u voor een uitdaging stellen. De vloerbedekking van de trap verwijderen is zo’n klus waar u misschien even tegenop kijkt. Wanneer u bijvoorbeeld uw huis wilt renoveren, verbouwen of gewoon de trap wilt upgraden dan ontkomt u er helaas niet aan. Het kan een tijdrovende en behoorlijke klus zijn.

Misschien twijfelt u eraan of u het zelf gaat doen of gaat laten uitbesteden. Als u ervoor kiest om het zelf te verwijderen, vooral als u dit nog nooit heeft gedaan, zult u waarschijnlijk denken: “Waar moet ik eigenlijk beginnen en hoe moet ik dit proces gaan aanpakken?”. Wij van JongdDijk Dienstverleners geven u graag een paar handige tips en informatie die u gaan helpen om de vloerbedekking van de trap te verwijderen.

Werk altijd voorzichtig om beschadigingen aan de trap te voorkomen!

vloerbedekking verwijderen

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur reactie

  • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.

Handige tips om uw vloerbedekking van de trap te verwijderen

1.Bepaal hoe de vloerbedekking vastzit: Het kan vastgezet zijn met lijm, spijkers of een combinatie. Bij spijkers moet u het voorzichtig omhoog trekken en de spijkers eruit halen met een klauwhamer of tang. Wanneer er lijm gebruikt is kunt u verschillende methodes proberen.

-De eerste optie is het bevochtigen van de vloerbedekking met water en zeep. Laat het minimaal 4 uur intrekken. Als er witte lijm is gebruikt zou de vloerbedekking eenvoudig los moeten laten.

-Wanneer dat niet het geval is, dan kan het zijn dat er gebruik is gemaakt van bruine lijm. Hiervoor komt de tweede optie in beeld, tapijtlijm verwijderaar. Bij het gebruik van dit middel is het wel belangrijk dat er een raam wordt open gezet voor frisse lucht.

-De derde en laatste optie is gereedschap. Wanneer de vloerbedekking nog steeds niet goed los laat kunt u proberen het tapijt in stukken te snijden. U kunt ook proberen een hoek van het tapijt los te wrikken en omhoog te trekken met een grip- of nijptang.

2. Bescherm niet-gestoffeerde delen: Als de zijkanten niet gestoffeerd zijn, plak dit gedeelte dan goed af voordat u begint met verwijderen. Via deze manier voorkomt u dat er lijmresten op de niet gestoffeerde delen terecht komen.

3. Begin bij de hoek of rand: Welke optie u ook kiest, begin bij de hoek of een rand en trek vanaf daar de stroken los.

4. Verwijderen tapijtstroken geleidelijk: Werk stap voor stap en trek het tapijt in smalle stroken van de trap. Dit maakt het gemakkelijker om de controle te behouden en eventuele vastgelijmde delen te ontdekken.

5. Lijmresten: Wanneer de vloerbedekking is verwijderd kunnen er eventuele lijmresten op de trap zitten. Deze lijmresten kunnen verwijderd worden met een plamuurmes, verfkrabber of verfföhn.

6. Netjes afwerken: Wanneer alle resten verwijderd zijn moet u de trap netjes afwerken en schuren met grof schuurpapier of een schuurmachine. Dus wees geduldig en grondig!

7. Schoonmaken: Na het hele verwijderingsproces stofzuigt u de trap grondig om elk spoor van vuil weg te halen. Hierdoor creëert u een schone basis voor een verdere behandeling aan de trap.

Hoe lang duurt het om vloerbedekking van de trap te verwijderen?

De tijd die nodig is om vloerbedekking van de trap te verwijderen varieert op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte en complexiteit van de trap, de bevestigingsmethode en uw ervaring. Bijvoorbeeld gelijmd tapijt verwijderen kan de duur van het proces beïnvloeden. Dit proces vereist vaak extra zorg en inspanning. Over het algemeen kan het verwijderen van vloerbedekking van een standaard trap enkele uren tot een halve dag in beslag nemen.
Het is belangrijk dat u voldoende tijd reserveert voor dit soort klussen. Het is ook mogelijk dat u professionele hulp inschakelt als u het proces wilt versnellen of als u niet zeker bent of u de trap zou beschadigen.

Gelijmde tapijt verwijderen

Zelf demonteren of laten doen?

Als u handig bent of ervaring heeft in vloerverwijdering dan moedigen wij zeker aan om het verwijderingsproces zelf uit te voeren. Echter, als u tijd tekort komt of nog steeds niet helemaal weet waar te beginnen dan kunt u deze taak ook laten uitbesteden. JongDijk Dienstverleners is gespecialiseerd in vloerverwijdering. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een complete en scherpe prijsopgave.

Menu