Chroom-6 saneren

Chroom-6 saneren door JongDijk

U bent er zeer waarschijnlijk van op de hoogte dat specifieke stoffen risico’s met zich mee kunnen brengen voor de gezondheid, denk aan asbest. Maar wist u dat Chroom-6 ook zeer schadelijk kan zijn? Het is dan ook van belang dat u, Chroom-6 laat saneren zodra u dat heeft gesignaleerd. JongDijk is dé specialist op het gebied van Chroom-6 sanering. Bent u er niet zeker van of u met deze stof te maken heeft? Neem dan contact op met onze professionals, wij onderzoeken de situatie voor u én bij constatering verwijderen wij de stof.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor Chroom-6 sanering?

Vul dan gratis het online offerteformulier in. U ontvangt binnen 24 uur een scherpe offerte.

Wat is Chroom-6?

Eerder werd de stof Chroom-6 vooral verwerkt in verf. De stof heeft namelijk een roestwerende werking en werd daarom interessant om te gebruiken. Het werd bijvoorbeeld gebruikt in de industrie en infrastructuur. Chrome-6 kan zich nog steeds op veel plekken bevinden. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

  • Kozijnen
  • Bruggen en hekwerken
  • Installaties (denk daarbij aan radiatoren en luchtkanalen)
  • Vaar- en voertuigen
  • Hoogspanningsmasten
  • Kunstwerken (ook tunnels en viaducten)

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar Chroom-6 en zodoende heeft met ontdekt dat de stof een schadelijke werking heeft op de gezondheid. De stof kan niet alleen kankerverwekkend zijn, maar ook nog eens nare gevolgen hebben op de voortplanting. Het is dan ook zeer van belang dat, zodra deze stof wordt gesignaleerd, deze op een vakkundige en vooral veilige manier wordt verwijderd. JongDijk weet gelukkig alles over het veilig saneren van Chroom-6. We zijn dan ook niet voor niets gecertificeerd. Heeft u behoefte aan meer informatie over deze stof? Bekijk dan de website van het RIVM.

Chroom-6 saneren

Gezien de schadelijke gevolgen die Chroom-6 kan hebben voor de gezondheid, is het vanzelfsprekend dat de stof zeer zorgvuldig moet worden gesaneerd. Is de stof gesignaleerd, dan stellen wij een plan van aanpak op. Vervolgens komt ons team bij u ter plaatse en worden de Chroom-6 oppervlaktes ontzien van de gevaarlijke stof. Zodra de stof is verwijderd, wordt de locatie altijd nog controleert op eventuele sporen. Wij ronden een project pas af wanneer de stof in zijn geheel is verwijderd.

verwijderen chroom-6

Veiligheid voorop

Zeker in dit soort situaties, is veiligheid zeer belangrijk. Wij willen deze veiligheid dan ook zo goed mogelijk voor zowel u als uw omgeving kunnen waarborgen. Daarom werken we uitsluitend volgens specifieke veiligheidsvoorschriften. In de praktijk betekent dit dat we op binnenlocaties beschermde en luchtdichte kleding dragen. Daarnaast zorgen we ervoor dat we met onze materiaal de gevaarlijke stof direct afzuigen. Zo komt het niet in de open lucht terecht. Werken we in de buitenlucht, dan passen we onze apparatuur hierop aan, waardoor we ervoor zorgen dat we het milieu niet beschadigen.

Meer weten over Chroom-6 saneren?

Twijfelt u over de aanwezigheid van Chroom-6 of heeft u de gevaarlijke stof ergens gesignaleerd? Neem dan contact op met onze specialisten of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wilt u meer informatie over de stof of vraagt u zich af hoe u Chroom-6 kunt herkennen? Ook dan staat ons team voor u klaar! Vul ons contactformulier in of bel naar 085 – 0470 470.

Waarom kiezen voor JongDijk?

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Offerte aanvragen

Menu