Chroom-6 saneren

Chroom-6 saneren door JongDijk

U bent er zeer waarschijnlijk van op de hoogte dat specifieke stoffen risico’s met zich mee kunnen brengen voor de gezondheid, denk aan asbest. Maar wist u dat Chroom-6 ook zeer schadelijk kan zijn? Het is dan ook van belang dat u, Chroom-6 laat saneren zodra u dat heeft gesignaleerd. JongDijk is dé specialist op het gebied van Chroom-6 sanering. Bent u er niet zeker van of u met deze stof te maken heeft? Neem dan contact op met onze professionals, wij onderzoeken de situatie voor u én bij constatering verwijderen wij de stof.

De kosten voor het verwijderen van chroom-6 variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project. Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een prijsopgave voor uw specifieke situatie, kunt u vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Binnen 24 uur ontvangt u een reactie op uw aanvraag.

Waarom kiezen voor JongDijk

Chroom-6 gecertificeerd

Jarenlange ervaring

Scherpe tarieven

Binnen 24 uur reactie

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur reactie

 • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.

Wat is Chroom-6?

Eerder werd de stof Chroom-6 vooral verwerkt in verf. De stof heeft namelijk een roestwerende werking en werd daarom interessant om te gebruiken. Het werd bijvoorbeeld gebruikt in de industrie en infrastructuur. Chrome-6 kan zich nog steeds op veel plekken bevinden. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

 • Kozijnen
 • Bruggen en hekwerken
 • Installaties (denk daarbij aan radiatoren en luchtkanalen)
 • Vaar- en voertuigen
 • Hoogspanningsmasten
 • Kunstwerken (ook tunnels en viaducten)

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar Chroom-6 en zodoende heeft met ontdekt dat de stof een schadelijke werking heeft op de gezondheid. De stof kan niet alleen kankerverwekkend zijn, maar ook nog eens nare gevolgen hebben op de voortplanting. Het is dan ook zeer van belang dat, zodra deze stof wordt gesignaleerd, deze op een vakkundige en vooral veilige manier wordt verwijderd. JongDijk weet gelukkig alles over het veilig saneren van Chroom-6. We zijn dan ook niet voor niets gecertificeerd. Heeft u behoefte aan meer informatie over deze stof? Bekijk dan de website van het RIVM.

Chroom-6 laten saneren

Gezien de schadelijke gevolgen die Chroom-6 kan hebben voor de gezondheid, is het vanzelfsprekend dat de stof zeer zorgvuldig moet worden gesaneerd. Is de stof gesignaleerd, dan stellen wij een plan van aanpak op. Vervolgens komt ons team bij u ter plaatse en worden de Chroom-6 oppervlaktes ontzien van de gevaarlijke stof. Zodra de stof is verwijderd, wordt de locatie altijd nog controleert op eventuele sporen. Wij ronden een project pas af wanneer de stof in zijn geheel is verwijderd.

verwijderen chroom-6

Veiligheid voorop

Zeker in dit soort situaties, is veiligheid zeer belangrijk. Wij willen deze veiligheid dan ook zo goed mogelijk voor zowel u als uw omgeving kunnen waarborgen. Daarom werken we uitsluitend volgens specifieke veiligheidsvoorschriften. In de praktijk betekent dit dat we op binnenlocaties beschermde en luchtdichte kleding dragen. Daarnaast zorgen we ervoor dat we met onze materiaal de gevaarlijke stof direct afzuigen. Zo komt het niet in de open lucht terecht. Werken we in de buitenlucht, dan passen we onze apparatuur hierop aan, waardoor we ervoor zorgen dat we het milieu niet beschadigen.

Hoe kun je chroom-6 verf herkennen?

Het herkennen van chroom-6 verf vereist een specifieke testkit, omdat de stof niet zichtbaar is met het blote oog. De aanwezigheid kan worden vastgesteld via een gespecialiseerd laboratorium of door zelf gekochte sneltesten. Echter bestaat de kans op onnauwkeurige resultaten bij het gebruik van sneltesten. Een laboratorium kan daarentegen een gedetailleerde analyse bieden. 

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Circulaire werkwijze

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Scherpe tarieven

Hoe voorkom je blootstelling aan Chroom-6?

 • Ga niet aan de slag met verf waar Chroom-6 in verwerkt zit.
 • Zagen, lassen, schuren, slijpen of verbranden van roestvrijstaal of andere chloorhoudende metalen of objecten met Chroom-6 houdende verf, zijn taken die u beter vermijden. 
 • Kom niet in contact met geconserveerd hout.
 • Ga niet onbeschermd werken met cement (vooral in natte toestand).
 • Tijdens het verwerken van leer kunnen er ook deeltjes Chroom-6 loslaten, doe dit dan ook niet zonder bescherming. 

Chroom-6 valt niet altijd te vermijden, vooral niet als u werkt met Chroom-6 houdende materialen. Ervaart u toch binnen enkele weken of jaren klachten? Neem dan contact op met uw huisarts en neem deze brochure mee. 

asbestverwijdering

Meer weten over het saneren van Chroom-6?

Twijfelt u over de aanwezigheid van Chroom-6 of heeft u de gevaarlijke stof ergens gesignaleerd? Neem dan contact op met onze specialisten of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wilt u meer informatie over de stof of vraagt u zich af hoe u Chroom-6 kunt herkennen? Ook dan staat ons team voor u klaar! Vul ons contactformulier in of bel naar 085 – 0470 470.

Onze diensten

Naast het verwijderen van Chroom-6, is JongDijk Dienstverleners ook gespecialiseerd in vele andere diensten. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van verschillende type vloeren. Van plavuizen tot betonvloeren en pvc. Gaat u binnenkort verhuizen? Ook dan kunnen de medewerkers van JongDijk u van dienst zijn door uw woning of pand vakkundig te ontruimen. Bij verhuizingen komen ook veel interieurdemotages kijken. Wij van JongDijk kunnen de meest zware interieur stukken demonteren. Welke klus kunnen we voor u klaren? 

Menu