Wat is Chroom-6?

Wat is Chroom-6?

Wat is Chroom-6? Dit is een soort metaal wat eerder wat verwerkt in verf. Door de roestwerende werking van die stof was het zeer interessant om te gebruiken voor onder meer treinen, militair materieel en in de industrie. Tegenwoordig kun je de stof nog tegenkomen bij onder meer:

 • Kozijnen
 • Bruggen en hekwerken
 • Installaties (denk daarbij aan radiatoren en luchtkanalen)
 • Vaar- en voertuigen
 • Hoogspanningsmasten
 • Kunstwerken (ook tunnels en viaducten)

In de loop der tijd is er steeds meer informatie bekend geworden waaruit blijkt dat de stof gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Het blijkt niet alleen een kankerverwekkende stof te zijn, maar ook kan het ernstige gevolgen hebben op de voorplanting. Het is daarom van belang dat Chroom-6 op de juiste manier wordt verwijderd. Is er bij jouw woning of pand Croom-6 ontdekt? JongDijk is gespecialiseerd in de verwijdering van Chroom-6. Voor meer informatie over deze stof kunt u de website van RIVM raadplegen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van Chroom-6?

Vul dan vrijblijvend het online offerteformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

Het verwijderen van Chroom-6

Door de risico’s voor de gezondheid die Chroom-6 met zich mee kan brengen, is het zeer belangrijk dat de stof wordt verwijdering op een vakkundig en bovenal veilig manier. Is er Chroom-6 in de verflaag geconstateerd, dan maken we een plan van aanpak om vervolgens ter plaatse de desbetreffende oppervlaktes te ontzien van de gevaarlijke stof. Na verwijdering controleren we altijd of er nog sporen zijn achtergebleven. Het project wordt door ons dan ook pas afgerond wanneer de volledig is verwijderd.

Veiligheid staat voorop

Bij de verwijdering van Chroom-6 staat veilig altijd voorop. Deze waarborgen wij voor u en uw omgeving. Daarom werken we uitsluitend volgens specifieke veiligheidsvoorschriften. Dit houdt onder meer in dat wij bij binnenprojecten werken met beschermde, luchtdichte kleding. Daarnaast zorgen onze materialen ervoor dat de stof direct wordt afgezogen en geen kans vindt om in de open lucht terecht te komen. Werken we op een buitenlocatie, dan maken we gebruik van ander materiaal, waardoor we geen schade aan het milieu toebrengen.

Hoe voorkom je blootstelling aan Chroom-6?

 • Ga niet aan de slag met verf waar Chroom-6 in verwerkt zit.
 • Zagen, lassen, schuren, slijpen of verbranden van roestvrijstaal of andere chloorhoudende metalen of objecten met Chroom-6 houdende verf, zijn taken die u beter vermijden. 
 • Kom niet in contact met geconserveerd hout.
 • Ga niet onbeschermd werken met cement (vooral in natte toestand).
 • Tijdens het verwerken van leer kunnen er ook deeltjes Chroom-6 loslaten, doe dit dan ook niet zonder bescherming. 

Er zijn een aantal beroepen waarbij de kans groter is dat u in aanraking komt met Chroom-6. U daarvan binnen enkele weken ziek worden of pas na een aantal jaar. Ervaart u klachten? Neem dan contact op met uw huisarts en neem deze brochure mee. 

Onze diensten

JongDijk dienstverleners is naast het verwijderen van chroom-6, ook inzetbaar voor andere klussen. Zo zijn we expert in het verwijderen van verschillende type vloeren. Van plavuizen tot betonvloeren en pvc. Gaat u binnenkort verhuizen? Ook dan kunnen de medewerkers van JongDijk u van dienst zijn door uw woning of pand vakkundig te ontruimen. Bij verhuizingen komen ook veel interieurdemotages kijken. Wij van JongDijk kunnen de meest zware interieur stukken demonteren. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Meer informatie of vrijblijvende offerte?

Heeft u te maken met Chroom-6 of twijfelt u over de aanwezigheid van deze gevaarlijke stof? Onze specialisten staan klaar om u te helpen Ook voor meer informatie kunt u bij ons terecht. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op via ons contactformulier of door te bellen naar 085 – 0470 470.

ontruiming woning

Waarom kiezen voor JongDijk?

VCA en Chroom-6 gecertificeerd

Professionele medewerkers met jarenlange ervaring

Klantgericht, doelgericht en altijd bereikbaar

Voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen

Offerte aanvragen

 • Toegestaan: jpg, png, pdf, heic. Max. 5 MB
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, heic, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Menu